Madeira – část pátá

05. 06. 2023 – Madeira

Na konec našeho pobytu byla hlášená tropická bouře Oskar. Chtěli jsme si zajet na východovku na nejvýchodnější část ostrova, ale při ranním probuzení ukazoval radar mraky. Stejně nám to nakonec nedalo a po snídani tam vyrazili. Už ne sice za sluníčkem, ale stejně jsme musel vrátit auto, tak to vezmem jedním vrzem.

Z Ponta de Rosto byl krásný výhled na Oceán. Utopené skalnaté výběžky tvořily nádhernou scenérii a mohutné mraky celou situaci umocňovaly. I zde byla odlovena keška, udělal jsem si pár fotek a co teď…? Naštěstí měla žena i záložní plán. Jeli jsme navštívit malou, rodinnou palírnu Rumu… :o)

Pan domácí když otevřel bránu, tak povídal, že prohlídky jsou jen určité dny v týdnu a minimální skupina je deset lidí… Potom se začal smát a už jsme parkovali ve dvoře. Jako kdybych nemusel řídit, tak nevím, nevím, jak by to dopadlo. Předváděl všechny vzorky a nemít váhový limit kufru v letadle, tak bychom toho vezli mnohem víc. Palírna se jmenuje – oREIZINHO.

Cestou do Funchalu jsme navštívili i obrovský trh, kde se prodávalo snad úplně všechno. Od ryb až po ovoce, které jsme nikdy neviděli a spoustu toho tam ochutnali.

Napsat komentář