Creedence Clearwatter Revived

05. 1. 2023 – Kongresové centrum Zlín

Úterní večer v Kongresovém centru ve Zlíně se nesl ve znamení legendárních melodií, které proslavily Creedence Clearwater Revival. Britská kapela Creedence Clearwater Revived, jež se ujala odkazu tohoto ikonického bandu, přivezla do Zlína nadšené fanoušky na cestu vzpomínkami do zlaté éry jižanského rocku.

Večer začal v 19:00 vystoupením Joea Martina, jehož soulful hlas a charismatický výkon zahřál publikum. Jeho 30minutový set skládal hold klasickým rockovým melodiím, které byly perfektním úvodem pro hlavní část programu.

Pak na scénu dorazili Creedence Clearwater Revived, energie, kterou do každé písně vložili, byla cítit i na zadních řadách. Atmosféra v sále byla elektrizující, když se první akordy “Have You Ever Seen the Rain?” rozezněly celým prostorem. Následovala řada hitů, které vystřídaly jeden za druhým. “Bad Moon Rising”, “Proud Mary” a “Green River” byly přijaty s bouřlivým aplausem. Každá píseň zněla, jako by byla napsána teprve včera, a přitom byla poseta nostalgickým puncem minulých časů. Na “Looking Out My Back Door” a “Who’ll Stop the Rain” zpíval celý sál. Bylo to, jako by se čas na chvíli zastavil a všichni se ocitli zpět v 70. letech. Creedence Clearwater Revived dokázali, že hudba Creedence Clearwater Revival je stále živá a schopná přenést posluchače zpět do doby, kdy rock’n’roll vládl světu.

Jedno je jisté – pokud máte rádi klasický rock, Creedence Clearwater Revived je zážitek, který si nesmíte nechat ujít.

Napsat komentář